Descripció circuit corredors i caminaires:

DRECERA DELS TRES QUARTS (GR 96)

Pavelló municipal (Monistrol de Montserrat), baixem 200 m per l'avinguda de l'Abat Escarré. Allí prenem a l'esquerra pel carrer de les Escoles fins arribar a una plaça.

Plaça de la Font Gran. Pugem pel carrer de la Font a la dreta fins a la carretera de Montserrat. 

Carretera de Monistrol a Montserrat, 175 m. La travessem de biaix i prenem un camí ample, que puja a l'E. Indicador: GR 5/96, Monestir de Montserrat. Seguim les marques del GR 5. El camí puja entre marges de pedres grosses. Més endavant, planeja i surt a una careneta. Resseguim una tanca de pedra i filat que tenim a la dreta. Deixem una casa a l'esquerra i pugem seguint el camí que s'enfila al SW, en successius esglaons, fent llaçades, fins a arribar al peu d'un petit cingle, que resseguim per la base fins que girem a l'esquerra per superar el cinglet, i pugem per un curt tram en cornisa fins a una pista.

Camí de les Canals, 260 m. Seguim la pista a l'esquerra (E), que puja molt suaument. Voregem la clotada del torrent de la Valentina i pugem una mica fins a una careneta.

*En aquest punt els caminaires seguirant per la pista fins arribar a les escales on tindràn un evituallament. 

Drecera dels Tres Quarts, 270 m. Indicador: Camí dels Tres Quarts, Monestir. Deixem la pista i prenem un camí pedregós a la dreta (SW). Senyals blanc i vermell del GR 96. El camí puja vorejant un vessant. Aviat voregem per l'esquerra una careneta planera, amb un pi solitari mig cremat al cim. Continuem pujant en direcció S, superant petits esglaons rocosos, sempre de flanc. Sortim a la llera d'un torrent pedregós. El corriol puja vorejant la llera del torrent. Poc més amunt travessem el torrent.

Torrent de la Font del Boix, 400 m. Travessem la llera plena de blocs de roca, fem una llaçada llarga i, més amunt, unes llaçades curtes per superar una careneta. Continuem per camí planer fins a un nou torrent.

Torrent de la Maçanera, 460 m. Travessem aquest torrent per sobre unes roques polides. El camí puja a l'ESE i passa per sobre unes lloses de roca fins a una careneta.

Careneta, 470 m. Seguim endavant, travessem un torrentet secundari i continuem. Després pugem fins a un torrent.

Torrent del Soldat, 485 m. El travessem i continuem pujant fort, travessem una petita tartera i superem alguns graons rocosos fins a un petit replà.

Petit replà en una careneta, 500 m. Continuem pel camí i aviat arribem a un torrent.

Torrent de l'Erola, 510 m. Travessem la clotada i més enllà, travessem una conducció d'aigües residuals i sortim a un replà molt obert, travessem una conducció d'aigua i ens unim a un camí.

*En aquest punt els caminaires conectaràn pel mateix recurregut que els corredors fins a l'arribada al Monestir de Montserrat.

Unió de camins, 530 m. Ens unim al camí de Monistrol a Montserrat pel camí de les Canals (GR 5). Continuem a la dreta (NW). El camí va seguint pel costat la conducció d'aigua potable de Montserrat. Uns metres més amunt, trobem una nova conducció de més diàmetre, la de les aigües residuals, paral·lela a l'altra i al camí. Aviat superem una nova canal pel camí, força pedregós, amb graons d'obra bastant malmesos, que fa unes llaçades. Un bon tros amunt, tornem a trobar la conducció d'aigües residuals, que seguim durant una estona. Arribem al cim de la canal i continuem cap a l'W, i després baixem fins a una pista, que seguim, a l'esquerra,i aviat arribem al camí de la Santa Cova en un revolt tancat.

Camí de la Santa Cova, 630 m. Indicador: Monestir de Montserrat GR 5/96 (dreta, W), Santa Cova (esquerra, SW).
Seguim el camí cimentat i amb graons molt amples, cap a la dreta, que puja fortament. Un tros amunt, passa paral·lel a la via del cremallera, que tenim a la dreta. Passem pel davant de l'estació superior de l'aeri, a l'esquerra i, per unes escales, accedim a la plaça.

Monestir de Montserrat, 705 m. Arribada a l'estació del cremallera, on gaudireu d'unes vistes úniques.

Si voleu trobar més circuits a Monistrol:

https://www.monistroldemontserrat.cat/default.php?idcanal=2&idcategory=79&idsubcategory=0&idgroup=0&idevent=4529

¡Crea tu página web gratis!